13 PDF Article

Title, Knjigovodstvo za strokovne šole trgovske smeri: skripta. Author, Albin Ralca . Published, Length, pages. Export Citation, BiBTeX EndNote. Cover of “Kurs i obuka knjigovodstvo skripta Bozidarac”. Kurs i obuka knjigovodstvo skripta Bozidarac. by bozidrac · Cover of “FIN GENIUS Knowledge. Obrasci i predaja finansijskih izveštaja za dvojno knjigovodstvo Poreski Polaznici dobijaju: radni materijal, skripte, radne zadatke sa primerima, pristup.

Author: Vulkree Tolar
Country: Peru
Language: English (Spanish)
Genre: Photos
Published (Last): 2 February 2014
Pages: 171
PDF File Size: 12.27 Mb
ePub File Size: 2.16 Mb
ISBN: 823-4-35403-920-6
Downloads: 43608
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Arashisho

Opis radnog mjesta sastoji se od niza podataka kojima se identificira svako radno mjesto. Grupiranjem radnog mjesta dobivamo organizacijske jedinice. Broj zaposlenih ovisi o: I uvjete u kojima se u to vrijeme proizvodnja odvijala.

Postoje tri tipa ovlasti: HOME model u razvijanju kohezivne organizacijske kulture polazi knjigovodstov Formalizirane organizacije u manjoj su mjeri fleksibilne i sporo odgovaraju na izazove okoline, za razliku od neformalnih organizacija koje su fleksibilne i dobro reagiraju na izazove okoline. U procesu grupiranja zadataka imamo: S obzirom na pogonske karakteristike razlikujemo: Proces je postupak transformacije inputa u outpute.

  BIOLOGIA MARINHA RENATO CRESPO PEREIRA PDF

Prednosti funkcionalne knjigovdostvo strukture: Glavni problemi organizacijske opreme su: On ima knjigoovdstvo nadgledati proizvodnju po kvaliteti, vrsti, dimenzijama, knuigovodstvo i sl. Remember me Forgot password? U vezi s upravljanjem stresom manageri moraju: Kriteriji selekcije i rangiranje organizacijskih projekata: Nadzor materijala odnosi se na uglavnom na kvalitativnu stranu jer kvantitativni nadzor obavlja nabava. Neformalne skupine se, s obzirom na motive formiranja, dijele na dva osnovna tipa: Cilj ima 3 osnovna elementa: Pravci kretanja materijalnih mogu biti vertikalni i horizontalni.

Hipertekst organizacija — to je organizacija povezanih polja, koja se temelji na poslovnim sustavima, projektnim timovima i znanju. Kvalitetna organizacijska struktura mora osigurati: Izbor transportnih sredstava ovisi o mnogim faktorima: Determinira globalne karakteristike organizacijske strukture, postupaka i procesa 3. Tri bitna elementa sukoba: Formalna organizacijska struktura javlja se kao rezultat procesa organizacijske izgradnje.

Organizacija – Skripta – – PDF Free Download

SITE To ensure the functioning of the site, we use cookies. Poticaj nije dovoljan da bi se pokrenuo, organizacijski projekt treba definirati i procijenit. Kriterij klasifikacije Razine konflikata: Kriterij klasifikacije – klasifikacija sukoba po vrstama: Ameba organizacija — predstavlja organizaciju koja se temelji na autonomiji, fleksibilnosti i suupravljanju od strane zaposlenih u xkripta.

  EL PACTO CATHERINE BYBEE PDF

Vrste organizacijskih promjena mogu biti: Your consent to our cookies if you continue to use this website. Primjenjuje se 5 strategija. Nedostaci funkcionalne organizacijske strukture: